MH SR: O strategický park v Šuranoch majú záujem veľkí investori

13.02.2023 Nové Zámky

Šurany 13. februára (TASR) - Príprava strategického parku v Šuranoch postupne napreduje. Ako informovalo ministerstvo hospodárstva (MH), o ďalších krokoch rokovali zástupcovia rezortu priamo s predstaviteľmi mesta. V súvislosti s prípravou parku musí radnica v najbližších týždňoch pripraviť potrebné zmeny v územnom pláne.

"Tie sú nevyhnutné na ďalšie pokračovanie v procesoch pri realizácii parku. Lokalita Šurian bola vybraná najmä pre predbežný záujem niektorých veľkých investorov. Tí svoje investície na Slovensku podmieňujú dobrou cestnou a koľajovou infraštruktúrou a dostatočnými kapacitami napojenia na elektrickú sieť," uviedlo MH.

Podľa rezortu zohrávajú vopred pripravené priemyselné územia kľúčovú úlohu v rozhodovaní investorov pri voľbe regiónu. Ministerstvo preto plánuje pokračovať v stratégií budovania priemyselných parkov skôr, ako sú známi investori. "Obdobný prístup bol zvolený aj v prípade lokality Sabinov, Rimavská Sobota, Záborské alebo Valaliky. Od pripravených parkov očakávame výrazné zatraktívnenie ponuky Slovenska pre nové zahraničné investície a z toho vyplývajúce zvýšenie možností na ich získanie," pripomenulo MH.
 

Vyberte región

mark